Blog başlığındaki "+40" UYARISINI GÖRDÜNÜZ MÜ?

Ey Türk Milleti!
Birinci vazifen seni İslamcılık ve Türkçülükle benliğinden koparan, Araplaştıran din, devlet, ticarette sana yer vermeyen, seni küçük dereceli askeri görevlere vererek ölüme süren, sana hocalık, başbuğluk eden hainlere giydirdiğin tacı geri almaktır. Bunu yapabilmen için seni uyandıracak her türlü bilgi ve belge mevcuttur. Ya özgürlüğünü kazan ya da öl. Kölelikle atalarının kemiklerini sızlatma. Arap Rumların ırkçı kinci ensest sapık dinlerinden çık. Kurtuluşun başlangıcı burasıdır. Aklen kurtulmadıkça saltanatın da olsa kölesindir unutma. Sen özgür birey olmadıkça kardeşliğin önemi yoktur. Devletin her yüksek kademesine göz dik yerini al. Tırsma. Çabala, savaş ve kazan! Birlikte yaşadığın kavimlerle kardeşlik o zaman daha güzel olacaktır. Alaeddin Yavuz

Tarih boyunca atalarımız günümüzdeki kadar, her türlü bilgiye ulaşabilecek böyle bir çağ yaşamadılar.

Bizler tümünden şanslıyız. Buna dayanarak, blog içerikleri binlerce yıldır doğru bilinenleri sorgulamaktadır.

Tedbir olarak yanınızda sağlık ekibi bulundurunuz veya çıkınız! +40 :))

İster bu bloğda, ister okulda, camide veya başka yerde hiçbir yazılanı, öğretileni “sorgulamadan, araştırmadan” doğru kabul etmeyiniz!

Blog yazılarının telif hakları-copyright © “adilyargic; adilyargicc; keykubat.blogspot.com ve keykubat.blogcu.com” rumuzlarıyla yazan Alaeddin Yavuz’a aittir.


Vatan-Millet davası,hiçbir kurum veya kuruluşa havale edilemez, milletçe sahiplenilmedikçe hiç bir dava milli değildir.
Davasına sahip çıkmayan halk da millet değil sürüdür. Adilyargıç/Keykubat.

Yazılarımı ırkçı, etnik,dini ayrımcı bulanlar, Atatürk'e yapılan 26 Kürt isyanı, 25 suikastın arkasında ve 30 yıldır, 50.000 insanımızın ölümünde Kürt Yezidiliği ardında saklanmış gayrimüslüm azınlıkların olmadığını ispatlasın.

Hala okumak istiyorsanız buyurunuz.

Saygılar, sevgiler!

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Haziran 2024 Çarşamba

#ÇANKIRI ADININ ETİMOLOJİSİ VE DİNİ GEÇMİŞİ

 #Çankırı Adının ve Dini Geleneklerinin Mitolijisi.



Bu bilgilere erişmeden önce, "ÇANKIRI ne demek" diye soran olsaydı şöyle derdim;
ÇAN-KIRI.
Keçi, koyun, mandalara, ineklere bağlanan ÇAN kullanılan KIR adlarından üretilmiş bileşik ad.
Veya ünlü, büyük Çanı olan kiliseye sahip bir kır, mera adlarının birleşmiş hâli.

Ama ne kadar da,saf Türkçe olarak anlaşılabilecek, açıklayabilecek olsa da oyle değilmiş. 

Türklerin en az 3500 yıl önce Sabilik diniyle tanıştığı, Tantur denilen Suriye, Asya Türklerinde kadın ve erkeklerin giydikleri konik başlıkların Harappa kazılarından yakın zamanda çıkan 3500-4000 yıllık ineklerin tanrısı Paşupati (en eski Şiva) ibadetini gösteren altın bir levhada böyle başlıklar giyildiği ortaya çıktı. 

Wednesday, 25 November 2009
25 Kasım 2009
Shaivism in Ancient India and in Northern Europe
Eski Hindistan ve Kuzey Avrupa'da Şiva/Sabilik Dini İbadetleri.
Şiva'nın daha ilkel hali olan Sığırların Efendisi adıyla ibadet edilen Paşupati adlı tanrı sol üst köşede yer alır. Altta da sığır boynuzuna benzeyen başlıklar giymiş kabartma insan resimleri


Kazakistan kadın başlıkları


Yunanca Gangra (Keçi) olan adından Teke Şeytan Pan veya Sabilerin Şiva ibadetçileri olduklarını düşünüyorum.

Grekler yani İsmet Inönü'nün verdiği İonanna=İnanna'ya ibadet edenler anlamından Yunan dediğimiz halk da Sabilik dinini kendi yöresel geleneklerine göre uygulardı.


Erken Hıristiyanlık döneminde de İstanbul Ortodoks mezhebinden ayrılarak ayrı bir Sinod kurdukları, kadınla evlenmeyi terk edip, kadın elbisesi giydikleri için Istanbul patrikhanesince dinden çıkmakla itham edildikleri geçiyor.


Kadın elbisesi giymeleri açısından bakarsak, Pakistan Harappa medeniyeti göçmeni olan Sabilerin Teke Şeytan olarak Şiva ile katın pederi Dakşi'ye ibadet gelenekleri olan Sabiler ile, "Hz Ayse'nin elbisesini giydiğinde Cebrail'i görebildiğini, vahiy alabildiğini söyleyen, amcası Varaka sayesinde kabile dini Ezdiliği terk ederek Sabi olduğu Bakara 62. Ayet tefsirinde E.H.YAZIR hocanın Sabilerin Ahnaf kolundan olduğu yazılan Hz Muhammet'in kabilesi ile de akraba olduklarını çıkarabiliriz.




Çünkü yaptığım internet taramasında GAGHRA CHOLİ Hintçe Pakistan Keşmir dahil Kuzey Hindistan çevresinde geleneksel kadın elbisesi adı olduğu da ortaya çıktı.

Geçmişte Paflagonya-Pafos adıyla bilinen Teke Şeytan ve Tapınak Fahişe Kültü Sabi dinine bağlı olan, günümüzde de erkek dansçıların kadın elbisesi giydiği, Yezidilik dininde ibadetleri yöneten dansçı ruhban KÖÇEKÇİLİK geleneğine sahip Kastamonu ilimize bağlı olması da ortak dini geleneklere sahip olduklarını kanıtlıyor.



Tesadüfen başka arama yaparken rastlayıp ummadığım bilgilere ulaştıran bu wikipediya sayfaları ilginizi çekebilir.









Alaeddin Yavuz